5 redenen waarom jij Instagram Reels moet inzetten voor je shop

Content creatie

Reels zijn inmiddels niet meer weg te denken binnen Instagram. In zeer korte tijd is dit een superbelangrijke functie binnen het platform geworden. Door middel van korte video’s kun jij jouw volgers én veel nieuwe mensen bereiken. Echt onmisbaar dus! In dit blog geef ik je 5 redenen waarom jij voor jouw winkel of webshop ook Instagram Reels moet gaan maken.

5x waarom jij voor je (web)winkel Instagram Reels moet gebruiken

  1. Het bereik van Reels is groot. Door jouw Reel te delen in het overzicht, kun je veel nieuwe mensen bereiken. Misschien zitten daar wel nieuwe klanten voor je (web)shop!
  2. Je kunt een kijkje achter de schermen geven. Mensen zijn van nature namelijk ontzettend nieuwsgierig. Ze vinden het leuk om te zien wat er behind the scenes gebeurd. Bijvoorbeeld waar jij je mee bezig houd, hoe jouw kantoor eruit ziet, waar je de voorraad van je spullen hebt staan en welke nieuwe collecties binnen zijn gekomen. Allemaal leuke ideeën om in jouw Reel te laten zien.
  3. Reels zijn een leuke en creatieve manier om jouw huidige collectie te laten zien. Je kunt laten zien wat net is binnen gekomen, welke producten hard gaan (bestsellers), je kunt bepaalde merken en bijbehorende producten uitlichten of je geeft stylingstips met een aantal van je producten.
  4. Reels hebben een grotere kans om viral te gaan. Instagram hecht namelijk veel waarde aan het inzetten van Reels, tegenwoordig meer dan een post in jouw tijdlijn. Dat betekent dus ook dat het bereik van Reels groot kan zijn. Daardoor heb je kans dat jouw Reel veel sneller viral gaat dan een gewone post.
  5. Reels worden automatisch afgespeeld. Dat betekent dat, als je ze voorbij ziet komen in je tijdlijn, je alles meteen ziet bewegen. Dat trekt meteen de aandacht van de ‘scroller‘, waardoor diegene hoogstwaarschijnlijk langer bij je post blijft hangen. De kans dat hij of zij dus veel makkelijker interactie aangaat, is daardoor ook groter.

Hulp nodig bij Reels?

Genoeg redenen dus om Reels in te zetten! Er zijn ook genoeg ideeën. In dit blog vind je nog meer leuke content ideeën. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het bedenken van ideeën voor Reels? Of wil je dat ik een keer kom meekijken en je help Reels te maken? Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden!