5 SEO fouten die jij niet wil maken

Content creatie

Heb jij moeite om je website vindbaar te maken in Google? Misschien maak jij dan (onbewust) wel (één van) deze SEO fouten! En dat is ontzettende zonde, want daardoor maak je je positie in de zoekmachines zwakker.

5 veelgemaakte SEO fouten

Deze 5 SEO fouten wil je dus niet (meer) maken!

1. Je focus zoekwoord is niet in je domein verwerkt.

In veel gevallen is dat vrij lastig. Maar het kan je wel pluspunten ten opzichte van je concurrentie opleveren als je jouw focus zoekwoord (het belangrijkste zoekwoord) in je domeinnaam (je URL) hebt verwerkt.

2. Je plaatst niet genoeg kwalitatieve nieuwe content op je website.

Google is DOL op nieuwe content. Dan kun je denken aan het schrijven van blogs of voor een webshop het aanvullen met nieuwe producten. Je kunt écht je positie in de zoekmachines verbeteren als jij regelmatig nieuwe content plaatst!

3. Je foto’s zijn niet geoptimaliseerd.

Vaak zie ik dat foto’s op een website worden vergeten. Ze worden te groot geüpload, waardoor de website langzamer wordt. Of hebben geen logische naam, maar gewoon een img_0570.jpg. Als jij ervoor zorgt dat de foto’s op je website in het juiste formaat, met een logische naam (met zoekwoord erin) en een zogeheten ALT-tag zijn toegevoegd aan je website, wordt deze niet alleen sneller, maar worden je afbeeldingen ook vindbaar.

4. Je hebt teveel duplicate content op je website staan.

Dit betekent dubbele content. Content die 1-op-1 hetzelfde is op diverse pagina’s. Dan kun je dus denken aan het kopiëren van een stuk tekst en deze op een andere pagina plakken en gebruiken. En dat is gewoonweg zonde, want het levert je echt strafpunten op bij Google. En met een paar kleine aanpassingen kun je dit al voorkomen.

5. Je teksten zijn niet geoptimaliseerd met zoekwoorden.

Je schrijft uiteraard je teksten voor je ideale klant. Maar hoe gaat jouw lievelingsklant JOU vinden als je niet de juiste zoekwoorden in de tekst hebt staan? Verwerk ze dus!

SEO fouten voorkomen

Je website vindbaar maken in Google hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Maar je moet wel weten wat je doet. Wat de trucjes zijn waardoor Google jou leuk gaat vinden. Of misschien heb jij nog niet bewust gekeken naar je website en hoe je deze vindbaar kunt maken.

Ik geloof dat jij helemaal zelf je vindbaarheid kunt beïnvloeden zodra je weet hoe het werkt! Daarom heb ik in mijn gloednieuwe traject ook de ruimte gemaakt om te werken aan ijzersterke SEO-teksten en hoe jij deze zélf kunt schrijven. Ze vormen namelijk dé basis van alle content die je maakt!

Je leert dus hoe je zoekwoorden bepaalt, hoe je goede teksten schrijft en hoe jij jouw pagina zo indeelt dat het resultaat gaat opleveren. En je krijgt tips & tricks voor het optimaliseren van je pagina’s.

Meer weten over dit nieuwe traject? Laten we dan eens kletsen. Dan vertel ik je met liefde alles over dit nieuwe aanbod!