5x waarom jij als creatieve ondernemer een blog moet beginnen

Content creatie

Zelf blog ik al jaren met veel passie en plezier. Interessante en inspirerende teksten typen en delen. Ik vind het heerlijk! Niet zo gek dus dat ik mijn (potentiële) klanten altijd vertel dat ze echt een blog moeten starten. Maar ik zeg dat uiteraard niet alleen vanwege mijn passie voor bloggen. Er zijn namelijk nog meer redenen waarom jij als creatieve ondernemer een blog moet beginnen. Deze 5 redenen deel ik graag met je!

Waarom een blog beginnen?

Allereerst wil ik dit even kwijt: bloggen is verre van dood. Ook al staat het internet vol met blogs, jij kunt er nog steeds veel uithalen. Dit zijn de 5 redenen waarom jij een blog moet beginnen:

Bloggen is goed voor SEO

Een blog onderhouden op jouw website draagt bij aan je vindbaarheid in de zoekmachines. Blogs zijn namelijk de perfecte manier om jouw lievelingsklanten naar je website te trekken. Door bijvoorbeeld hun meest prangende vragen te beantwoorden, interessante weetjes te delen of juist door te inspireren. Denk als interieurontwerper maar aan het delen van jouw kennis, bijvoorbeeld over ‘het inrichten van je woonkamer’. Of denk als webshop aan cadeau-inspiratie richting de feestdagen.

Achterhaal daarom waar jouw lievelingsklant naar zoekt. Welke vragen en opmerkingen zij heeft en op welke momenten zij bijvoorbeeld een bepaald item nodig heeft. Vraag eventueel om input. Zo kun je, met de juiste opbouw en keywords, je vindbaarheid bevorderen. Bovendien: Google houdt ervan als je continu nieuwe content op je website plaatst, dus daar helpt bloggen je ook bij!

Je kunt je klanten helpen

Met een blog kun je jouw klanten helpen. Als we namelijk terugkomen op hun dringende vragen of hun grootste probleem, dan kun jij met jouw blog helpen. Jij kunt jouw lievelingsklanten voorzien van hét antwoord op hun vraag of juist van dé oplossing voor hun probleem. Bijvoorbeeld met een stap-voor-stap-uitleg, inspiratie en tips. Wat ook goed werkt: als je een combinatie maakt van video en tekst. Zo heb je twee vliegen in één klap.

Bloggen is goed voor je expertstatus

In bovenstaande alinea’s kwam het ook al naar voren. Bloggen helpt jou om te laten zien dat jij dé expert bent in jouw vakgebied. Dat je weet waar je het over hebt en dat je juist daardoor jouw ideale klant goed kunt helpen. Dat zorgt er bovendien voor dat je bouwt aan vertrouwen. Als bezoekers op jouw website komen en nog een beetje twijfelen, kan het lezen van jouw blogs ze helpen om hun beslissing te maken. Ze kunnen namelijk lezen dat jij kennis hebt van je vak. Dat is een heel fijn gevoel voor jouw lievelingsklant!

Om weer even terug te komen op de interieurontwerper. Jij weet dat je veel kennis in huis hebt om mensen te helpen én juist daar wil jij ze bij helpen. Maar je wilt ze daarom ook niet alles cadeau geven. Ook dan is het juist goed om je kennis en tips te delen. Tips over het inrichten van hun woonkamer bijvoorbeeld of hoe ze kleuren kunnen bepalen. Daar kunnen de mensen vervolgens zelf mee aan de slag, maar juist door te laten zien dat je wéét waar je het over hebt, kun je ook mensen overtuigen met jou samen te werken. Want de tips zijn handig, maar eigenlijk weten ze zelf nog steeds niet goed hoe ze het moeten toepassen. En daar hebben ze dan jouw hulp bij nodig!

En zo is dat voor veel creatieve ondernemers! Daarom is het ook goed om in elke blog een call-to-action te plaatsen. Bijvoorbeeld om contact met je op te nemen. Meer tips over de opbouw van een goed blog lees je in dit blog.

Je blijft on top of mind

Regelmatig bloggen zorgt ervoor dat je on top of mind blijft bij je lievelingsklant. Vooral als ze jou ook zijn gaan volgen op social media en je daar ook consistent aanwezig bent. Door regelmatig te laten weten dat jij een nieuw blog hebt geplaatst, met nieuwe tips en tricks of inspiratie, zorg je ervoor dat mensen uiteindelijk als eerste aan jou denken. Willen ze hulp bij hun interieur? Ze hebben jouw blogs gelezen en komen daarom naar jou. Zoeken ze een cadeau voor Sinterklaas? Ze hebben op jouw website al een blog gelezen met leuke tips en zijn je gaan volgen. Ze komen daardoor weer bij je terug.

Je wordt een betere tekstschrijver

Veel creatieve ondernemers zijn ontzettend goed in wat ze doen. Jij waarschijnlijk ook. En misschien hoort teksten schrijven daar helemaal niet bij. Maar wist je dat het ook dan juist goed is om te gaan bloggen? Door meer teksten te schrijven, te ervaren, te experimenteren wordt jij uiteindelijk een betere tekstschrijver. Het wordt steeds makkelijker om een leuke tekst te schrijven. En weet je waarom? Omdat jij wéét waarover je het hebt. Jij bent de expert. En zodra je dat op papier hebt staan, krijg je veel meer zelfvertrouwen door het bloggen. Wat uiteindelijk ook weer helpt om beter te worden in het schrijven van teksten! Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen zelf blogs kan schrijven!

Waar wacht je nog op?

Dus, waarom een blog beginnen? Nou, daarom. Ik zie alleen maar kansen om jouw business een boost te geven! Vind je het lastig om aan de slag te gaan? Weet je niet waar je moet beginnen? Laten we dan eens kletsen! In mijn gratis strategiesessie geef ik je twee concrete tips waarmee jij aan de slag kunt. Dus ook als het gaat om bloggen! Vraag er gemakkelijk eentje aan en wie weet spreek ik jou binnenkort.

Heb jij al een blog op je website?

Foto door Nicole den Harder