5x inhakers voor winkels en webshops voor Q2 (+ GRATIS inhaakkalender)

Contentmarketing

Inhaken op feest- en ‘speciale’ dagen is superleuk! Er bestaan er tegenwoordig ook ontzettend veel. Bijna elke dag is wel omgedoopt tot een ‘inhaker’. In februari deelde ik 5 inhakers voor februari t/m april. Ook het komende kwartaal vind je er weer genoeg. Maar hoe weet je nu welke inhakers bij jouw winkel of webshop passen? Hoe kies je tussen die lading inhakers de juiste? Ik zet een aantal leuke inhakers, speciaal voor winkels en webshops op een rijtje. Mét content ideeën. En aan het eind vind je nog een leuke bonus: de inhaakkalender voor winkels en webshops…

5x leuke inhakers voor april t/m juni

Wil jij alvast inspiratie voor inhakers voor de komende periode? Deze 5 zijn leuk om voor jouw winkel toe te passen.

27-04: Koningsdag
Vier de verjaardag van onze koning samen met jouw klanten. Ik denk bij deze dag altijd aan: feest vieren, oranje tompoucen eten en naar de rommelmarkt. Misschien kun jij in je winkel een leuke korting geven of heb je een aantal producten die je voor een klein prijsje ‘op je (online) kleedje’ kunt verkopen.

08-05: Dag van de Fairtrade
Verkoop jij duurzame producten? Of worden je producten op duurzame en eerlijke wijze gemaakt? Zet deze collecties dan vandaag in het zonnetje. Deel bijvoorbeeld de producten zelf, maar ook het verhaal achter het merk of het product. Als je wil, kun je er ook nog een leuke actie aan koppelen. Of kijk of je samen met het merk een leuke winactie kunt organiseren.

09-05: Moederdag
Wens jouw volgers een fijne Moederdag! Ook leuk: geef een kijkje achter de schermen en laat zien hoe jij Moederdag viert. Maar vooral: geniet! Wel belangrijk: begin al eerder met opbouwen naar Moederdag. Deel bijvoorbeeld al eerder cadeautips of Do-It-Yourselfs, zodat mensen op tijd hun cadeaus kunnen kopen of maken. Je kunt eventueel ook leuke pakketten samenstellen met een aantal producten als ‘kant-en-klaarcadeaus’.

08-06: Best Friends Day
Verwen jouw beste vriend/vriendin met een mooi cadeau. Deel leuke cadeautips met je klanten, bijvoorbeeld onder een bepaald budget (kleinigheidjes). Maak eventueel speciale pakketten met meerdere producten en doe daar een leuke kaart bij. Zo kunnen klanten een kant-en-klaar cadeau kopen voor hun beste vriend/vriendin. Ook leuk: deel een leuke foto met jouw beste vriend/vriendin en vertel een mooi verhaal over jullie vriendschap.

20-06: Vaderdag
Juni zit vol dagen om speciale personen te verwennen. Voor Vaderdag is dat niet anders! Vaders verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Wens jouw volgers een fijne Vaderdag! Ook leuk: geef een kijkje achter de schermen en laat zien hoe jij Vaderdag viert. Maar vooral: geniet!

Bonus: leuke inhaker voor juli

20-07: Start Nijmeegse Vierdaagse
Ik vind het altijd een hele prestatie van iedereen die meeloopt met de Nijmeegse Vierdaagse. Doe eens gek en kijk of jij mensen kent die meewandelen. Vraag diegene of ze misschien een kledingstuk, waterfles of ander product met jouw logo erop willen meedragen. Het vraagt om een investering vanuit jouw kant, maar levert weer ‘gratis’ reclame op. Of organiseer een actie waarbij mensen in je (web)winkel korting krijgen op vertoon van hun deelnamebevestiging.

Download NU: dé inhaakkalender voor winkels en webshops

Wil jij een overzicht met 60+ inhakers voor winkels en webshops? Download dan nu mijn GRATIS inhaakkalender voor winkels en webshops. Voor de 2021 inhaakkalender selecteerde ik in totaal maar liefst meer dan 60 inhakers speciaal voor webshops en winkels. In dit eerste deel vind je 30+ inhakers voor februari tot en met juli 2021; compleet met content ideeën, wist-je-datjes én bonustips! Laat je gegevens achter en de inhaakkalender komt jouw kant op.