5x inhakers voor winkels en webshops 2021 (+ GRATIS download!)

Contentmarketing

Naast alle bekende feestdagen zijn er tegenwoordig ook veel ‘gewone’ dagen omgedoopt tot een speciale dag. We noemen deze momenten ook wel ‘inhakers’. En inhaken is superleuk! In de komende maanden vind je er weer genoeg, maar hoe weet je nu welke inhakers bij jouw winkel of webshop passen? Hoe kies je tussen alle inhakers de juiste? Daarom heb ik 5 leuke inhakers voor winkels en webshops voor je op een rijtje gezet mét content ideeën. En aan het eind vind je nog een leuke bonus: de inhaakkalender voor winkels & webshops!

5x leuke inhakers voor februari t/m april

Wil jij alvast inspiratie voor inhakers voor de komende periode? Deze 5 zijn leuk om voor jouw winkel toe te passen.

04-02: Wereld Kanker Dag

We kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die Kanker heeft (gehad). Haak in op deze dag door bijvoorbeeld een deel van je winst te doneren.

14-02: Valentijnsdag

Ah, de dag van de liefde. Een mooi moment om op in te haken. Deel op de dag zelf jouw liefde voor je klanten of vertel over jouw plannen voor Valentijnsdag. Je kunt uiteraard al eerder beginnen met opbouwen richting Valentijnsdag. Deel bijvoorbeeld inspiratie voor leuke cadeaus, geef korting of pak je bestellingen/verkopen extra mooi in.

08-03: Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is tegenwoordig heel belangrijk; deze dag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Deel jouw #girlboss moment(en) op je kanalen, geef een speciale (eenmalige) korting of stel speciale pakketten samen met leuke producten uit jouw collectie.

28-03: Zomertijd

Zomertijd; dat betekent een uur minder om te shoppen. Paniek! Of niet? Wijs jouw klanten erop dat, ondanks dat ze vandaag minder tijd hebben om te winkelen, jij gewoon alsnog de bestellingen supersnel inpakt. Of misschien is jouw winkel wel gewoon open, dan hebben ze net zo lang als altijd. Daarnaast is dit ook een mooi om de bestsellers te promoten: “minder tijd om te shoppen, help! Wacht niet te lang met kiezen, want deze bestsellers vliegen de deur uit. Op=op.”

04-04 & 05-04: Pasen

Naast dat Pasen een bijzondere feestdag is voor velen, moet ik bij Pasen ook denken aan de Paashaas, chocolade-eitjes en uitgebreid ontbijten of brunchen. Vertel op deze dagen wat jouw plannen zijn. Ga je paaseieren zoeken? Ga je naar de kerk? Deel het. Daarnaast kun je ook al van tevoren tips geven voor Pasen. Verkoop jij bijvoorbeeld servies, dan kun je al eerder content delen over het creëren/stylen van een paastafel.

Wil je voor het tweede kwartaal ook alvast wat inspiratie opdoen? Bekijk hier 5 leuke inhakers voor Q2.

Download NU: dé inhaakkalender voor winkels en webshops

Wil jij een overzicht met 60+ inhakers voor winkels en webshop? Download dan nu mijn GRATIS inhaakkalender voor winkels en webshops. Voor de 2021 inhaakkalender selecteerde ik in totaal maar liefst meer dan 60 inhakers speciaal voor webshops en winkels. In dit eerste deel vind je 30+ inhakers voor februari tot en met juli 2021; compleet met content ideeën, wist-je-datjes én bonustips! Laat je gegevens achter en de inhaakkalender komt jouw kant op.