Social media & content

seo webteksten & optimalisatie

SEO (zoekmachineoptimalisatie) is heel belangrijk voor jouw bedrijf. Hoe beter bezoekers jouw website kunnen vinden in de zoekmachine, hoe meer klanten het je uiteindelijk oplevert. Maar SEO (zoekmachineoptimalisatie) is ook een vak apart. Ik (her)schrijf graag jouw websiteteksten, zodat ze vindbaar zijn in zoekmachines als Google.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

SEO is een hele mooie manier om meer bezoekers naar je website te trekken en zo uiteindelijk ook meer te verkopen. Het is namelijk gratis! Je betaalt geen advertentiekosten of hoeft geen peperdure brochures te laten drukken. Maar het is wel een vak apart en een proces voor de lange termijn. Eén van de punten die belangrijk zijn binnen SEO zijn de teksten. Zijn deze geoptimaliseerd en daardoor vindbaar? 

Als je jouw SEO websiteteksten door mij laat schrijven, kun je het volgende verwachten:

  • Je krijgt op basis van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek een lijst met zoekwoorden en zoekwoordcombinaties;
  • Jouw teksten zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachines;
  • De teksten op je website zijn geschreven voor je (potentiële) klant. Ze beantwoorden bijvoorbeeld vragen of bieden oplossingen voor een probleem van je doelgroep. Dat maakt de teksten op jouw website waardevol voor de bezoeker.

SEO teksten

HOE GA IK TE WERK?

Gaan we samenwerken? Leuk! Om de teksten voor jouw website zo goed mogelijk te schrijven en optimaliseren voor de zoekmachine, werk ik altijd volgens hetzelfde stappenplan.

Stijl teksten bepalen

Samen bepalen we ten eerste de stijl van de tekst. Bijvoorbeeld: wil je jouw bezoekers met jij/je of u aanspreken? Op welke zoekwoorden zou je graag gevonden worden?

U

Zoekwoorden onderzoek

 Daarna ga ik aan de slag met het zoekwoorden-onderzoek. Ik maak een lijst met zoekwoorden en combinaties waar veel op gezocht wordt per pagina. Deze verwerk ik in de teksten.

l

Teksten schrijven

Ik start met het schrijven of optimaliseren van de teksten voor een tweetal pagina’s. Daar geef je feedback op en op basis daarvan schrijf/optimaliseer ik de rest van de teksten. 

Meta tags bepalen

Als laatste kies ik het focus zoekwoord en schrijf ik de meta tags per pagina; dit zijn de titel en beschrijving die je altijd ziet in Google. Optioneel kan ik de teksten en meta tags op jouw website plaatsen.

WELKE PRIJS HOORT DAARBIJ?

Voor het het schrijven en optimaliseren van SEO teksten voor jouw website werk ik met verschillende pakketten. Daarnaast kan ik ook een maatwerk SEO pakket voor je maken! Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Zoekwoorden onderzoek

Dit pakket bestaat uit:

Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek

Een lijst met zoekwoorden en zoekwoordcombinaties per pagina

Een lijst met zoekwoorden en zoekwoordcombinaties voor blogs 

SEO teksten basis

Dit pakket bestaat uit:

Een call om de stijl van de teksten te bepalen

Een zoekwoordenonderzoek

Een lijst met zoekwoorden en zoekwoordcombinaties per pagina

Het schrijven van teksten voor maximaal 5 pagina’s (gemiddeld 300 woorden per pagina)

Het bepalen van de meta tags

Optioneel: het plaatsen van de teksten op de website

Maatwerk SEO teksten

Dit pakket bestaat uit:

Een call om de stijl van de teksten te bepalen

Een zoekwoordenonderzoek

Een lijst met zoekwoorden en zoekwoordcombinaties per pagina

Verder zal het om een maatwerk pakket gaan. Bijvoorbeeld als:

– de teksten op jouw website alleen herschreven moeten worden

 – jouw website meer dan 5 pagina’s bevat waar teksten voor geschreven moeten worden

– de teksten voor landingspagina’s op jouw website langer worden dan het gemiddelde van 300 woorden

Investering:

€125

excl. BTW

Investering:

€475

excl. BTW (gereduceerd tarief)

Investering:

Prijs op aanvraag

excl. BTW

IK WIL SEO TEKSTEN OP MIJN WEBSITE

Wil jij dat de teksten op jouw website beter vindbaar zijn? En daarnaast geschreven zijn voor jouw bezoekers? Neem dan contact met mij op en ik help je graag! Laat je even weten welk pakket jouw interesse heeft?

VEELGESTELDE VRAGEN

Ik kan me voorstellen dat het laten schrijven of optimaliseren van jouw websiteteksten misschien wat vragen oproept. Hieronder beantwoord ik graag de veelgestelde vragen. Heb jij een andere vraag? Vul dan het contactformulier in!

Kom ik bovenaan in Google te staan?

Dat kan ik helaas niet beloven. SEO is namelijk een langetermijnproces en afhankelijk van meer dan alleen de teksten. Ik zorg er uiteraard wel voor dat de teksten voor jouw bezoekers waardevol zijn en daardoor beter gevonden worden.

Kun je ook alleen advies geven over zoekmachineoptimalisatie?

Ja. SEO is in principe maatwerk, dus het is voor elk bedrijf anders. Vul het contactformulier in met jouw vraag of wensen en ik neem graag contact met je op over de mogelijkheden.

Verzorg jij ook het technische stuk van SEO?

Nee. De vindbaarheid van jouw website is niet alleen afhankelijk van de teksten. Het hangt bijvoorbeeld ook af van de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van je website. Het optimaliseren van de techniek verzorg ik niet, maar ik kan je wel doorverwijzen naar een ondernemer met wie ik samenwerk die dit stuk kan oppakken.

Hoeveel uur ben je bezig met SEO?

Dat verschilt per website. Het basispakket is gebaseerd op maximaal 5 pagina’s met gemiddeld 300 woorden. Een totaal van 10 uur. Alles wat buiten het standaardpakket valt, is maatwerk. Wil jij bijvoorbeeld landingspagina’s met meer tekst? Dan kost het ook meer tijd. Ik maak graag een maatwerk prijsvoorstel voor je!

Wat kost SEO per uur?

Wanneer je aanvraag om maatwerk SEO gaat, dan werk ik op basis van mijn uurtarief. Mijn uurtarief is €50 excl. BTW.

Kan ik ook SEO blogs laten schrijven?

Ja! Naast het schrijven van SEO websiteteksten, kan ik ook zorgen voor een continue stroom (SEO) blogs. Daarnaast kan ik het social media beheer uit handen nemen of je helpen met het opstellen van jouw contentstrategie.

IK WIL VINDBARE

WEBSITE TEKSTEN

Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Zet je erbij welke wensen je hebt voor het (her)schrijven van SEO teksten? Dan kan ik je meteen een passend prijsvoorstel sturen.

Contactformulier

4 + 7 =

Joyce Bastiaans

Schoollaan 26
2121GG Bennebroek
contact@joycebastiaans.nl
+31 6 21 90 59 25

Overige gegevens

KVK-nr. 75946912
BTW-nr. NL003027531B79

Bank KNAB
NL 33 KNAB 0259 685 771